SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pukebergs Bollklubb
Fotboll

2024-06-24 11:23
 
Överlägsna, men förlorade ändå.
2024-06-07 08:23

Ibland vill det sig bara inte. Det var tufft att både förstå och att smälta att vi fick åka hem tomhänta från Tallhöjden på onsdagskvällen. Färjestadens GOIF lyckades på något sätt vinna matchen med 2-1 och det är ju som bekant målen som räknas. Hemmalaget bjöd på en fantastisk gräsplan och de yttre förutsättningarna kunde inte varit bättre. De röda hemmaspelarna inledde som väntat energifyllt och löpvilligt. De första minuterna var det lite darrigt, men det tog inte lång stund innan vi tog över föreställningen. Vi hade stora ytor på mitten och skapade mängder av situationer för att påbörja målskyttet. Efter 11 minuter så utnyttjar vi ett av våra lägen och Liljedahl avslutar ett fint anfall med en otagbar halvvolley. Vi fortsatte att tycka på och borde definitivt ha utökat vår ledning, men oförmågan i offensivt straffområde var frustrerande denna afton. Färjestaden är vassa på fasta situationer och i stället så blev det kvitterat efter en frispark där en hemmaspelare nådde högst och bollen forcerades in. Snopet att inte leda efter en stark första halvlek.

 

Mönstret var det samma när andra halvan sparkats i gång. Färjestaden har bra fart framåt, men vi såg till att kväva deras försök och vårt övertag blev ännu tydligare. En handfull högoktaniga chanser brändes. Ett bra målvaktspel och några grova målsumpningar gjorde att dominansen inte ledde någonvart. Vi började bli otåliga, bytte och kastade om, men utan resultat. I bakhuvudet grodde tanken att hemmalaget skulle kunna straffa oss och så blev det också. En röd spelare mötte snyggt bollen med pannan från långt håll efter en frispark och vi kunde hålögda se bollen segla in i nät. Vi fortsatte satsa framåt, men signifikativt för denna kväll så avslutades matchen med att Jeppes fina avslut träffade insidan av stolpen och studsade vidare genom straffområdet.

 

Kombinationen oskärpa och otur gjorde att vi lämnade alla poängen på Öland. Riktigt surt och jobbigt att acceptera. Vi får vara besvikna någon dag och sedan gäller det att knyta näven och se till att sätta dit bollarna mot Ruda på torsdag.  

Södra Öland erövrat och Puke i topp.
2024-06-01 19:36

Ingen åker till Björkvallen och hämtar poängen. SSG IF, Stenåsa Sandby Gårdby Idrottsförening, vinner nästan alltid på den vackra planen i Norra Kvinneby. Fantastisk gräsmatta, underbart bemötande av hemmalagets eldsjälar.  Vattnet serverades som vanligt i dunk och det var stopp i toaletten precis som det ska. Vi visste precis vad som skulle hända och trots noggrann genomgång så fastande vi i fällan. Första 20 minuterna var inte bra från vår sida. Spelet ägde vi men svängdörrarna bakåt stod öppna. Efter första kvarten kunde ställningen varit 2-2 om lagen förvaltat sina lägen. Det var SSG som till slut tog ledningen då Isak fick beslutsvånda efter bakåt pass. Vi jobbade på och skapade lägen, men trots frilägen och ribbträffar så bestod resultatet. Där och då såg det mörkt ut, men på 5 minuter hade vi vänt till ledning. Vi tråcklade in kvitteringen där Jeppe var sist på bollen och strax efter så blev det flipper i SSG:s box och en röd hemmaspelare såg till att Puke fick ta paus med ställningen 1-2. Både rättvist och skönt.

 

Den andra halvan började med lite tuppfäktning innan vi taktade upp för att döda matchen. Ett par fina lägen och ett stolpskott var det närmast vi kom…sedan blev det 2-2 efter en bra sekvens för hemmalaget.  Jobbigt läge, men minuten senare kvitterade evighetsmaskinen Liljedahl och efter fanns det bara ett lag på södra Öland. Filmstjärnan The Sump, utökade snyggt och Albin dunkade sedan upp 5-2 i nättaket. Vi kunde gjort ett par baljor till mot det nu helt slutkörda hemmalaget, men det blev inga fler mål denna vackra fredagskväll.

 

Puke i serieledning och vi ser ingen anledning att släppa den positionen. Kungar på Öland efter vinster både mot Glömminge och SSG. Redan på onsdag kommer nästa prövning på andra sida bron när vi gästar Färjestaden som också tillhör toppen av tabellen. Vi ska inta Tallhöjden, visa klassen och se till att Färjestaden blir svårare att se i backspegeln.

2024-05-27 14:53
 
Konstmål avslutade när PBK vann med tennissiffror
2024-05-26 11:17

Fredagskväll på Pukevallen och PBK var på plats för att fortsätta att kämpa i toppskiktet. Hossmo BK motståndare och definitivt ett lag med potential att sno åt sig poäng. Denna kväll fanns dock ingen tvekan var poängen skulle hamna. Stabilt och kontrollerat från PBK hela vägen utan att de riktigt stora höjderna i spelet infann sig. Matchen som sådan kom till slut att hamna i skuggan av det som hände i slutskedet på matchen då en osannolik avslutning fick folk att vända hem med mungiporna rakt upp. 

 

Matchen startade och rullade på enligt vår plan där vi sökte och lyckades luckra upp Hossmos försvar. Ibo startade målskyttet kontrollerat i 12 minuten och samme man dödade matchen i början på andra halvlek med ytterligare ett säkert avslut. Däremellan hade Sjögren skjutit in 2-0 som också var ställningen i paus. 

 

Jeppe rann igenom till 4-0, medan Smeten bombade in en frispark till 5-1 efter att Hossmo hunnit tröstmåla. När klockan stod på 88 minuter så kom 6-1 och vilket mål det blev!  En lång krossboll från dagens assistkung Sjögren över på motsatt kant var det tänkt…Simon ”Sumpen” Hammenstrand, som nyligen hade lämnat avbytarbänken för sina första minuter för säsongen, hade en annan idé! Mannen, som inte har någon aning om hur offsideregeln fungerar och som tror att Zimbawe ligger utan för Örsjö, tar det omöjliga beslutet att lämna straffområdet och från 25 meter explodera i en cykelspark som ingen tidigare sett på Pukevallen! Ett fullständigt osannolikt och underbart sätt att ta helg på. 

 

När vi njutit färdigt så behöver vi sikta vidare. Dubbla resor till Öland väntar kommande veckor där toppkonkurrenterna SSG o Färjestaden tar emot oss. Kul ska det bli och oerhört spännande att se vad Sumpen ska hitta på nästa gång!          

Pukebergs fotbollsskola 2024
2024-05-21 19:12

Ge barnen en härlig start på sommarlovet med fotbollsskola under tre dagar, 17-19 juni!

I år är fotbollsskolan för killar och tjejer som är födda 2012-2017.

 

Anmälan är nu öppen och i länken nedan hittar ni information om tider, kostnad och vad som ingår: Pukebergs Fotbollsskola 2024

 

Nytt för i år är att fotbollsskolan för första gången bedrivs i egen regi tillsamans med 3&1 textil.

Varmt välkomna till Pukevallen under Midsommarveckan!

Nyheter från våra lag
P/F5 (Födda 2019), 28/06 08:32 
P/F5 (Födda 2019), 19/03 10:50 
P11 (Födda 2013), 10/10 19:00 
P12 (Födda 2012), 03/07 08:52 
P11 (Födda 2013), 02/07 14:08 
P/F6 (Födda 2018), 28/06 12:20 
 
Våra sponsorer